De meeste mensen denken bij een vakantie in Turkije aan de grote luxueuze resorts. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar de Turkse Rivièra heeft veel meer te bieden. Prachtige natuur, levendige steden en de Turkse gastvrijheid maken de Turkse Rivièra een unieke bestemming. Wil je weten wat de Turkse Rivièra nog meer heeft? Lees dan snel verder!

Ontdek meer Turkije

Het luxueuze Belek

De eerste nachten verbleef ik in het 5-sterrenhotel Granada Luxury Resort in het plaatsje Belek. Belek ligt aan de kust ten oosten van de stad Antalya en heeft een heerlijk uitgebreid strand, perfect voor een heerlijke stranddag. Hier staan zeker wel de mooiste hotels: groot en luxe. Ook is het plaatsje erg gericht op golfers, er zijn veel golfbanen. De afstanden tussen de hotels, stranden en het centrum zijn vaak niet te lopen en dus moet je al snel gebruik maken van een taxi of shuttledienst. We verbleven een aantal dagen in Belek, waardoor we besloten om meer van de omgeving te zien! Zo hebben we een jeepsafari gemaakt door de bergen van de Turkse Rivièra.

Belek strand golfbanen

Een jeepsafari is een avontuurlijke manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze excursie rijd je in een lekker tempo door de bergen, waarbij de gids je meeneemt naar alle hotspots. Vanaf hoog in de bergen heb je een adembenemend uitzicht over de woeste natuur van de Turkse Rivièra. Je komt op de mooiste plekken in de bergen. Ook waren we gestopt bij een rivier waar we konden zwemmen. Die omgeving was zo mooi en het water was prachtig om te zien. En om in te zwemmen natuurlijk!

Jeepsafari

De kindvriendelijke stranden van Side

Side stranden

De tweede plaats waar we verbleven was Side. Wederom een aan de kust gelegen plaatsje met heerlijk uitgebreide zandstranden. Ideaal voor gezinnen: het zijn zandstranden en het water is heel ondiep, dus je hoeft niet bang te zijn als je daar met kinderen bent. Wij vonden het leuk om in Side een riviercruise te doen. De rivier loopt parallel aan de zee en die kun je ook gewoon zien. Op een bepaald moment kom je bij het punt waar de rivier overloopt in de zee. Heel mooi om te zien. Onderweg stop je ook ergens waar je kan gaan zwemmen in de zee of rivier. Het hoogtepunt van deze cruise is toch wel het bezoek aan de watervallen van Manavgat.

De Turkse sfeer in Antalya

Antalya straatjes haven

De volgende dag zijn we naar Antalya geweest. Toch wel de mooiste plek waar ik ben geweest! Daar heb je echt het gevoel dat je in Turkije bent. De sfeer is daar heel fijn en overal zie je de leukste eettentjes en winkeltjes. Vanwege de Ramadan was er ’s avonds ook een markt waar je van alles kon kopen. Van alle kanten rook je de lekkerste gerechten die op dat moment bereid werden. Ook hoorde je overal muziek. Het was echt heel levendig. De haven van de stad is een perfecte plek om een hapje te eten en bij te komen van de wandeling. Wij hebben de avond in het centrum van Antalya doorgebracht, waar in de avonduurtjes een hoop te beleven is. Zeker nu tijdens de Ramadan. De stad zit vol met gezellige barretjes en discotheken die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Waterpark The Land of Legends Antalya

In Antalya ligt ook het grote en nieuwe waterpark The Land of Legends in Antalya. Een heerlijk dagje vol spanning. Het waterpark heeft echt megaveel glijbanen maar óók een wildwaterbaan en een golfbad. Daarnaast heeft het park een achtbaan, kan je er wavesurfen en is er een waterspeeltuin! Een echt paradijs voor waterpretliefhebbers! Dit is zeker een aanrader voor gezinnen en jongeren.

Turks eten en drinken, mmm

Turks eten en drinken

‘s Avonds genoten we van de lekkerste Turkse hapjes waarvan de gevulde tomaten mijn favoriet is. Ik raad aan om gewoon gerechten te proberen die je niet kent. Ze weten aan de Turkse Rivièra precies hoe ze je moeten verwennen! De volgende hapjes zijn écht lekker:

  • Menemen
    Turkse scrambled eggs met tomaten, ui en chillies.
  • Künufe
    Gek op zoetigheid? Dan is dit jouw toetje! Dit is een dessert met zoete kaas en suikersiroop.
  • Börek
    Dunne en zachte laagjes deeg worden afgewisseld met ingrediënten als spinazie, yoghurt, ei of vlees.
  • Cig Köfte
    Dit is het rauwe broertje van de bekende köfte (gehaktballetjes). Het rauwe vlees (vaak rund of lams) wordt op smaak gebracht met lekker veel pittige kruiden en vervolgens gekneed tot een soort knoedeltje. Vervolgens eet je ze met een blaadje sla, wat peterselie en citroensap.
  • Manti dumplings
    Manti zijn dumplings die je in wel meer landen tegenkomt. Ze worden meestal gevuld met vlees en geserveerd met yoghurt en soms nog tomatensaus.
Dorst gekregen? Probeer dan één van deze lokale drankjes: Turkse Koffie, thee en Raki.

Wil jij nu óók op vakantie naar de Turkse Rivièra?

Ben jij ervan overtuigd dat de Turkse Rivièra écht wat voor jou is? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Turkije op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!