Is het maken van een cruise ook een langgekoesterde droom van jou? Wij geven je de allermooiste cruises over de hele wereld! Cruisen wordt steeds populairder en dat is niet zomaar. Met veel entertainment voor iedereen en heel veel lekker eten is een cruiseschip alleen al één groot feest. Vaak met veel verschillende plaatsen in één vakantie, wat wil je nog meer?

Ontdek meer cruises

1. Caribbean

Ben jij helemaal gek van witte stranden met palmbomen en een azuurblauwe zee, oftewel een tropisch paradijs? Dan is een Caribbean cruise zeker iets voor jou. Relax op de stranden van Sint Maarten, wandel door de kleurrijke straatjes van Curaçao en snorkel op Aruba. Wil je nog meer Caribische pareltjes zien? Vaar dan met een cruiseschip langs Colombia, Belize en Mexico door de Caribbean én het Panamakanaal. Al zin gekregen om te boeken?

Carribean cruise schildpad Aruba

2. Noorse Fjorden

Naast alle warme, tropische snoepjes op onze aardbol zijn er genoeg andere prachtige bestemmingen. Zo is een cruise door de Noorse Fjorden een onvergetelijke ervaring. In Noorwegen heb je meer fjorden dan waar dan ook ter wereld! Je vaart langs de mooiste watervallen en gletsjers. Wanneer je door de indrukwekkende fjorden vaart, kom je helemaal tot rust. Zin in nóg meer ontspanning? Kies voor een heerlijke massage of bezoek de sauna op het cruiseschip! Naast waanzinnige natuur kun je natuurlijk ook proeven van de Noorse cultuur: bezoek de historische wijk Bryggen of diverse musea.

Cruise Noorse Fjorden

3. Hawaii

Aloha! Altijd al eens naar het paradijs van de Grote Oceaan gewild? Met een cruise naar Hawaii zie jij álles van deze machtig mooie Amerikaanse staat. Voordat je aankomt bij plaatsen als Honolulu (de hoofdstad), Hilo en Lahaina, steek je eerst de Grote Oceaan over. Je zult je tijdens deze cruise in elk geval niet vervelen, want een cruiseschip is eigenlijk gewoon een compleet vakantiepark op zee. Terwijl het cruiseschip verder over zee vaart neem je een verkoelende duik in één van de zwembaden of laat je jezelf in de watten leggen in de wellness.

Cruise Hawaii

4. Oostelijke Middellandse Zee

Een vakantie naar het mediterrane deel van Europa is altijd lekker, maar het kan nóg beter … met een Middellandse Zee-cruise! Ontdek bijvoorbeeld de Oostelijke Middellandse Zee, met bestemmingen als Italië, Kroatië en Griekenland. Drink een échte Italiaanse cappuccino in Venetië of wandel door de gezellige straatjes in Corfu-stad. Eén ding is zeker: je treft verschillende culturen en landschappen én je hebt er een unieke ervaring bij!

Cruise Middellandse Zee Kroatië

5. Minicruise Kopenhagen

Een cruise hoeft helemaal niet lang te duren, kies voor een minicruise voor een klein(er) prijsje! Denk aan een cruise van 3 dagen naar Kopenhagen, ideaal om erachter te komen of zo’n cruise nu eigenlijk wel iets voor jou is. En natuurlijk ontdek je Kopenhagen in een notendop! Bezoek bijvoorbeeld het ARKEN Museum of Modern Art of ga naar ‘s werelds oudste amusementspark: Bakken. Ook met een minicruise beleef jij het échte cruise-gevoel!

Cruise Kopenhagen

6. Canada en New England

Staan Canada en Noord-Amerika al een tijd op jouw lijstje van favoriete bestemmingen? Wil je net als in de films, New York binnenvaren met het Vrijheidsbeeld in je vizier? Met een cruise naar Canada en New England kan deze film werkelijkheid worden. Begin in het hart van Boston met een bezoek aan de Quincy Market en ontdek het ruige Acadia National Park in Bar Harbour, Canada. Natuurlijk kom je tijdens deze cruise langs nog veel meer hoogtepunten. Laat je ‘American Dream cruise’ uitkomen!

Skyline New York

7. Verenigde Arabische Emiraten

Dubai wordt als citytrip of zonvakantie steeds populairder, maar er is meer te zien en te doen. Met een cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten zie jij niet alleen het bruisende Dubai, maar vaar je met een cruiseschip ook langs Abu Dhabi. Maak hier een ritje in de snelste achtbaan ter wereld of bezoek het Arabian Wildlife Park in Sir Bani Yas. Op het cruiseschip zelf vind je wel 5 restaurants, fantastische wellnessfaciliteiten, een 4D-bioscoop en nog veel meer …

Cruise Dubai Verenigde Arabische Emiraten

8. Marokko, Spanje en Portugal

Twee landen (of eigenlijk drie!) in één met een cruise naar Marokko, Spanje én Portugal! Je gaat aan boord van een cruiseschip in Barcelona, waarna je naar Tanger in Marokko vaart. Bewonder daar de Grote Moskee en wandel over de Grand Socco markt. De volgende stops zijn het zonnige Gran Canaria en Tenerife, waar je heerlijk bij kunt komen op de uitgestrekte stranden. Maar daar houdt het niet op … want je komt ook nog langs Madeira en Malaga. Zo’n veelzijdige cruise zul je zó dichtbij niet snel vinden!

Cruise Marokko, Spanje en Portugal Madeira

9. Midden- en Zuid-Amerika

Mexico: het land van de sombrero’s, taco’s en de Maya’s. Met een cruiseschip bezoek je de hoogtepunten van dit levendige land. Maar daar blijft het niet bij: bij sommige cruisevakanties vaar je ook nog langs de leukste plekken van Zuid-Amerika. Bezoek het dorpje Montecristi, lig in Ecuador op de mooie stranden en wandel door Lima, de bruisende hoofdstad van Peru. Ook Chili is een populaire plaats om aan te meren: het is een walhalla voor shopaholics!

Cruise Midden- en Zuid-Amerika

10. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaren, volledig in stijl? Met een superluxe cruise vanuit Kaapstad vaar je langs de Zuid-Afrikaanse kust, waar je uitgestrekte stranden, groene landschappen en uitgestrekte savannes vindt. En vergeet de Big Five niet! Op een cruiseschip dompel je jezelf helemaal onder in de ontspannen sfeer. ‘s Avonds speel je nog even een potje poker in het casino en sluit je de dag af met een drankje aan één van de bars. Als dat geen luxe is …

Cruise Zuid-Afrika

Benieuwd geworden naar zo’n geweldige cruise?

Wil jij met een cruiseschip verder varen naar gave vakantiebestemmingen? Dat kan bij VakantieXperts! Laat een ReisXpert een onvergetelijke cruisereis op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!