{{ vm.imageAlt }}

Top 10 mooiste trekkings ter wereld!

Hiken is helemaal hot! Urenlang wandelen door de mooiste natuur met een geweldig uitzicht als ultieme beloning. En dát uitzicht wint het vrijwel altijd van de vaak uitputtende wandeltocht. Van extreem lange wandelingen tot hikes met onmogelijke weersomstandigheden. Deze 10 mooiste trekkings ter wereld zijn allemaal de moeite waard. Pak je wandelschoenen maar alvast in!

Ontdek meer Kroatië

1. De Inca Trail, Machu Picchu – 

Beleef de mystiek van Machu Picchu op 2.400 meter hoogte. Op een kleine heuvel tussen de toppen van de Andes waan

Peru

 je je voor even in een andere wereld. De combinatie van de heilige ruïnes, het groene paradijs en het waanzinnige uitzicht op de Urabamba vallei maken deze plek één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Inca Trail, Machu Picchu Peru

2. Trekking naar de top van Keipane, Geirangerfjord – Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar prachtige natuur en is één van de populairste wandellanden van Europa. Een hike naar de top van Keipane mag absoluut niet ontbreken onder de fanatieke wandelaars onder ons. Vanaf een hoogte van 1379 meter is het uitzicht adembenemend mooi! Vanaf de top is de kans groot dat je oog valt op een enorm cruiseschip. Want naast wandelen zijn cruisevakanties langs de Noorse Fjorden ontzettend populair.

Geirangerfjord Noorwegen

3. Tiger Leaping Gorge Trekking, China

Als je aan een gave trekking denkt is China misschien niet meteen het eerste land dat in je opkomt. Maar niets is minder waar … de bergen zijn schitterend en je vindt in China de Tiger Leaping Gorge! Dit is de diepste kloof ter wereld. Deze is maar liefst 17 km lang en op haar smalst slechts 30 meter breed. De Yangtze rivier stroomt tussen de steile rotswanden. Bezoek je deze indrukwekkende kloof in mei dan beland je in een zee van bloemen.

Deze trail is geschikt voor ervaren én minder ervaren wandelaars: kies voor de route onderlangs de Gorge als je minder ervaren bent en loop bovenlangs als je een echte wandelexpert bent!

Tiger Leaping Gorge China

4. Bicentennial National Trail, Australië

Ga down under en geniet van het veelzijdige karakter, klimaat en ongereptheid van dit land. Wat dacht je van de 5.330 kilometerslange Australian Bicentennial National Trail die loopt van Cooktown, Queensland naar Healesville in Victoria? Tenminste … een deel daarvan. Voor de gehele tocht zou je langer dan een jaar (!) onderweg zijn.

De hele tocht is verdeeld in 12 delen en de trekking kun je naast hiken ook te paard of via mountainbike afleggen. Elk onderdeel beschrijft 400 en 500 km van de route, en voor elk niveau is een passende wandelroute. Wees dus niet bang en maak deze te gekke wandeling recht door het regenwoud bij het eerste deel van Cooktown of kies Queensland als instappunt en hike door de Australische bush, over bergtoppen en dwars door riviertjes en watervallen.

Bicentennial National Trail Australië

5. Corsica’s GR20 Trekking, Frankrijk

Deze wereldberoemde wandelroute is voor gevorderde wandelaars. Met een lengte van 168 km loop je in ongeveer twee weken door het binnenland van Corsica. Dit is één van de meest veelzijdige eilanden van de Middellandse Zee waar je continu geniet van een geweldig uitzicht over zee. Ook het diverse landschap met diepe en steile kloven, wilde rivieren, hooggebergte met beboste valleien en tientallen pieken boven de 2.000 meter maken dat dit gebied jaarlijks meer dan 10.000 wandelaars trekt.

Corsica’s GR20 Trekking Frankrijk

6. Hike naar de top van Bobotov Kuk, Montenegro

Maar Europa heeft nog veel meer mooie plekken. Het Durmitor National Park mag je niet missen als je in Montenegro bent. Wandel langs kristalheldere beken, gletsjermeren, diepe rivierdalen en door abstract gevormde bergpieken met als hoogtepunt het uitzicht vanaf de Bobotov Kuk op 2523 meter. Met meer dan 1300 soorten unieke flora kijk je je ogen uit. Naast natuur zin in avontuur? Ga raften op één van de mooiste rivieren ter wereld: de Tara River Canyon!

Bobotov Kuk Montenegro

7. Sentinel Hiking Trail, Zuid-Afrika

De prachtige Drakensbergen is een waar paradijs voor wandelaars. Vanaf de pieken boven de 3.000 meter is het uitzicht ge-wel-dig. Maar er is meer … ontdek één van de meest indrukwekkende rotswanden op aarde: het Amphitheater tijdens deze hike. Loop door de Drakensbergen en ontdek ook de Devil’s Tooth, waanzinnige watervallen, rock-zwembaden en eeuwenoude grotschilderijen.

Sentinel Hiking Trail Zuid-Afrika

8. IJsklimmen, de Matanuska Glacier – Alaska

Uiteraard staat ook Alaska in onze Top 10 mooiste trekkings ter wereld. Dit land heeft zoveel moois en reisexpert Tanja gaf al eerder heel veel goede tips voor Alaska. Een aanrader is om via korte wandelroutes verschillende plekken in Alaska te bezoeken. Zin in een unieke hike? Ga dan niet een berg op maar kies voor ijsklimmen op de Matanuska gletsjer!

Matanuska Glacier Alaska

9. De W-trail, Zuid-Amerika

Wie kent hem niet … de W-trail in Patagonië. In 5 tot 8 dagen volg je een prachtige route rondom de bergen van Torres del Paine in een W-vorm. De imposante gletsjers, turquoise gekleurde gletsjermeren en dan dat uitzicht over de vruchtbare vlakte ‘pampa’. Naast de waanzinnige natuur kun je hier ook veel bijzondere dieren spotten! Wat dacht je van de guanaco’s, nandu’s en de majestueuze condo?

W-trail Zuid-Amerika

10. De top onder de trekkings: de Mount Everest, Himalaya

De droom van elke ervaren hiker, óóit de hoogste berg ter wereld beklimmen: de Mount Everest. Met een hoogte van 8.848 meter is dit een behoorlijke klim en de overwinning is dan ook groot als je ‘het dak van de wereld’ uiteindelijk bereikt, maar door het zuurstofgebrek in het hoogste gedeelte is de klim zeker niet zonder gevaar.

Een goed alternatief is de trail naar de Everest Base Camp, te vinden op 5.034 meter hoogte. Welke trekking je ook kiest, de wandeling er naar toe is al indrukwekkend genoeg. Van felgekleurde rododendrons die wel 18 meter hoog kunnen worden in de maanden maart en april tot het spotten van unieke vogels en andere dieren. Zo kun je de strepengaai, rode panda of blauwe bergschapen spotten. En je zou het onbeschrijfelijke mooie natuurgebied bijna vergeten!

Mount Everest Himalaya

Zelf zin in een hiking trip naar gekregen?

Wil jij nu zelf deze schitterende trekkings bewonderen? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Kroatië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!