België

Gulzig stop ik twee bonbons in mijn mond en scan ik de straat af, op zoek naar het beroemde ‘Manneken Pis’. Vanavond nog een lekkere puntzak Belgische friet en dan reizen we door naar de Ardennen. Om de calorieën weer te verbranden tijdens het survivallen in de bossen! Terwijl de bonbons langzaam wegsmelten in mijn mond, wordt mijn aandacht getrokken door een groep mensen die op een kluitje ergens foto’s van staan te maken. Dat moet vast Manneken Pis zijn! Wie had gedacht dat een autovakantie België zo leuk kon zijn?

Bekijk alle vakanties

Belgische stranden

De stranden aan de Belgische westkust zijn breed en langgerekt. Langs de kust is het vrijwel één lang, doorlopend strand. De meeste stranden hebben een levendige, gezellige promenade of boulevard waar talloze winkeltjes, restaurantjes en cafés gevestigd zijn . Doordat de zeebodem geleidelijk afloopt en door de rustige branding is het een veilige (zwem)plek voor kinderen. Op de stranden zijn veelal douches en strandcabines aanwezig. Natuur

Het Belgische landschap is grotendeels vergelijkbaar met het Hollandse, het grote verschil zit ‘m in het reliëf. Het beboste middelgebergte De Ardennen ligt in het Franstalige Wallonnië en Frankrijk. Hier zijn donkere bossen, groene valleien, uitgestrekte hoogvlaktes en veel authentieke dorpjes te vinden. Het groenste gebied van Vlaanderen zijn De Kempen, met weilanden, bossen en heidevelden. Door België stromen de rivieren de Maas en de Schelde.

Cultuur in België

Wie aan België denkt, zegt vaak bonbons, Vlaamse frieten en Brussel. De Belgische chocolade wordt door velen als de lekkerste ter wereld bestempeld, evenals de dikke patat. Daarnaast is Brussel natuurlijk het Europese decor van de politiek. Maar het land heeft nog meer steden die ontdekt kunnen worden tijdens de autovakantie België. Brugge, Antwerpen, Luik en Leuven zijn bijvoorbeeld leuke oude stadjes. België bestaat uit twee delen: het Nederlandssprekende Vlaanderen en het Franstalige Wallonië.

Bezienswaardigheden

Het beroemde beeld ‘Manneken Pis’ staat in Brussel. Deze stad heeft ook een levendige Grote Markt, straatjes met grachten en gildehuizen en veel politieke bezienswaardigheden. Er zijn ook rustieke parken, een interessant stripmuseum en vele winkels. De stad Gent heeft veel monumenten, Antwerpen is de plek voor shopaholics en Brugge is met de historische straatjes en huisjes een geschikte stad voor romantici.

Uitstapjes autovakantie België