{{ vm.imageAlt }}

Drie eilanden tour - budgetreis

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
12 dagen vanaf € 950,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf
  • ontbijt
  • huurauto

Highlights van deze reis:

  • ontdek ruige vulkanen en meren
  • ideale eilanden om te genieten en te wandelen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1. Amsterdam-Ponta Delgada
Vlucht van Amsterdam naar het eiland Sao Miguel. Na aankomst op de luchthaven rij je met je huurauto naar het hotel voor de komende 4 nachten. Reisafstand ca. 23 km.

Dag 2 t/m 4. Sao Miguel
Tijd voor Sao Miguel! Absolute toppers op dit grootste eiland zijn de Caldeira das Sete Cidades. Vanaf het uitzichtpunt Vista do Reis heb je een adembenemend uitzicht over de blauwe en groene meren van Sete Cidades. Deze meren zijn gelegen in een enorme krater. De Furnas-vallei mag ook niet ontbreken. Dankzij de vulkanische ondergrond, zorgen de talloze warmwaterbronnen voor een bijzonder zicht. In deze vallei zijn diverse wandelingen mogelijk, dus neem vooral je wandelschoenen mee. En bij Lagao do Fogo worden ongetwijfeld de mooiste foto's geschoten. Maar op je ontdekkingstochten zul je ongetwijfeld nog veel meer moois passeren! Vergeet ook niet om uitgebreid de hoofdstad, Ponta Delgada, te bezoeken. Witte herenhuizen, rijk versierde pleinen en indrukwekkende kerken zorgen voor het straatbeeld. Neem je verrekijker mee, want de vergezichten over het eiland en de machtige Atlantische Oceaan zijn fantastisch!

Dag 5. Faial
Je levert je huurauto in op de luchthaven van Ponta Delgada, vanwaar je naar het eiland Faial vliegt. Reisafstand ca. 23 km. Bij aankomst staat je huurauto voor je klaar en rij je naar het hotel voor de volgende 4 nachten. Reisafstand ca. 9 km.

Dag 6 t/m 8. Faial
Faial, geliefde aanleghaven voor zeezeilers, ligt deze dagen aan jouw voeten! Ontdek de hoofdstad Horta (de Hortensia, de nationale bloem, dankt haar naam aan deze plaats!) en wandel hier zeker even door de zeiljachthaven, waar op de kademuur talloze kleurrijke geschilderde 'visitekaartjes' van de schippers te zien zijn. Je kunt ook met de ferryboten naar de buur­eilanden Pico of Sao Jorge, lekker poedelen in één van de thermale baden (bijvoorbeeld bij Varadoura) of wandelen over de groene kraterwand van de Caldeira do Cabeco Gordo. Of ga je walvissen en dolfijnen spotten?

Dag 9. Terceira
Je levert je huurauto weer in op de luchthaven van Faial , waarna je naar het eiland Terceira vliegt. Reisafstand ca. 9 km. Na aankomst op de luchthaven rij je met je huurauto naar het hotel voor de laatste 3 nachten. Reisafstand ca. 20 km.

Dag 10 en 11. Terceira
Startpunt is uiteraard de hoofdstad Angra do Heroismo met haar indrukwekkende kerken, paleizen en stadsmuren uit de 16e eeuw. Ook de prachtige natuur mag niet ontbreken met een bezoek aan de vulkaankrater Caldeira de Cuilherme Moniz en de grotten van Algar do Carvão. In Praia da Vitoria kunt u lekker uitrusten op het langste zandstrand van de Azoren. Onze tip: bezoek het wijnmuseum van Biscoitos en proef de heerlijke lokale wijn.

Dag 12. Terceira-Amsterdam
Op de luchthaven lever je je huurauto in. Reisafstand ca. 20 km. Aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs