{{ vm.imageAlt }}

De mooiste eilanden van de Azoren

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
15 dagen vanaf € 1.480,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vlucht Amsterdam-Terceira en Ponta Delgada-Amsterdam
 • binnenlandse vluchten
 • all-in autohuur (€0 eigen risico)
 • 8 nachten verblijf in prettige 3/4-sterren hotels
 • 6 nachten verblijf in een prachtig 5-sterren hotel
 • ontbijtbuffet

Highlights van deze reis:

 • prachtige jachthavens
 • stoere paleizen
 • de bloeiende natuur

Bekijk hier de Reisdetails

Op elk eiland staat telkens weer een nieuwe huurauto voor je klaar en kun je direct weer verder gaan met jouw ‘vrijheid blijheid’ vakantie. Bepaal zelf wat je doet en maak de mooiste ritten, waarbij je alle pareltjes van de eilanden ontdekt. 
Op je gemak slenter je door karakteristieke havenstadjes, waar sportieve zeezeilers hun schepen aanleggen. Maak mooie ritten door de natuur, naar indrukwekkende kratermeren, thermale baden en ruige kliffen. Zet je huurauto langs de kant van de weg en kijk naar de zonsondergang. Of gooi je wandelschoenen in de kofferbak en maak een lange wandeling op een betoverende plek.

Dagprogramma

Dag 1. Amsterdam-Terceira
Vlucht van Amsterdam naar het eiland Terceira. Na aankomst op de luchthaven rij je met je huurauto naar het hotel voor 2 overnachtingen.

Dag 2. Terceira
Startpunt is uiteraard de hoofdstad Angra do Heroismo met haar indrukwekkende kerken, paleizen en stadsmuren uit de 16e eeuw. Ook de prachtige natuur mag niet ontbreken met een bezoek aan de vulkaankrater Caldeira de Cuilherme Moniz (met een diameter van ca. 15 km de grootste krater van de Azoren) en de grotten van Algar do Carvao. In Praia da Vitoria kun je lekker uitrusten op het langste zandstrand van de Azoren. 
Nog meer tips: bezoek het wijnmuseum van Biscoitos en proef de heerlijke lokale wijn. Of volg de prachtige pasroute Estrada das Doze Ribeiras (oftewel: de Weg van de Twaalf Rivieren) in het oosten van het eiland. Je kunt hier naar het hoogste punt van het eiland rijden, het natuurreservaat Serra de Santa Barbara. De vergezichten onderweg zijn fabuleus!

Dag 3. Faial
Je levert je huurauto in op de luchthaven, vanwaar je naar het eiland Faial vliegt. Bij aankomst staat er weer een huurauto voor je klaar en rij je naar Horta voor de volgende 3 overnachtingen.

Dag 4 en 5. Faial
Faial, geliefde aanleghaven voor zeezeilers, ligt vandaag aan je voeten! Ontdek de hoofdstad Horta (de Hortensia, de nationale bloem, dankt haar naam aan deze plaats) en wandel hier zeker even door de zeiljachthaven, waar op de kademuur talloze kleurrijke geschilderde 'visitekaartjes' van de schippers te zien zijn. Je kunt ook met de ferryboten naar buureiland Sao Jorge, lekker poedelen in één van de thermale baden (bijvoorbeeld bij Varadoura) of wandelen over de groene kraterwand van de Caldeira do Cabeço Gordo. Of ga je walvissen en dolfijnen spotten?

Dag 6. Flores
Je levert je huurauto weer in op de luchthaven van Faial, waarna je naar het volgende eiland, Flores, vliegt. Op de luchthaven staat weer een huurauto voor je klaar, waarmee je naar het hotel rijdt voor de komende drie nachten.

Dag 7 en 8. Flores
Prachtig groen Flores. Twee dagen om Flores te ontdekken. Samen met het eiland Corvo, is dit het meest afgelegen en westelijke puntje van Europa. Beide zijn juwelen van eilanden, waar je met je huurauto prachtige tochten kunt maken! Het eiland Flores is 16,5 km lang en maximaal 11,5 km breed. Het eiland dankt zijn naam aan de talloze schitterende bloemen (Flores betekent bloemen) en wordt ook wel het Roze Eiland genoemd, vanwege de alom aanwezige roze azalea's. Het hoogste punt van het eiland is de Morro Alto (914 m) en er zijn zeven vulkanische kraters, nu schitterende meren, waaronder de Caldeira Rasa, de Caldeira Funda, de Caldeira Comprida en de Caldeira da Lomba. Alle een kijkje zeer zeker waard! Een must is de Rocha dos Bordoes, een imposante rots die lijkt op een trap voor reuzen. Aan de voet van de rots vind je zwavelhoudende borrelende bronnen (Aguas Quentes). Interessant zijn verder onder meer de heuvel Morro dos Frades, de Gruta do Galo rots, de watervallen tussen Fajazinha en Faja Grande en de 90m hoge waterval Cascata do Poço Bacalhau. Je kunt een boottochtje maken naar de eilandjes Ilheu de Maria Vaz of Corvo of ga per boot naar de vulkanische Gruta dos Enxareus grot, alleen te bereiken over zee! In het hotel kun je informatie verkrijgen over dagtochten naar deze eilanden. Bekijk de vele kerken van het eiland, wandel door de pittoreske vissershaventjes, word stil bij de diverse uitzichtpunten, maak een mooie wandeling, boek een avontuurlijke canyoning tocht of ga walvissen en dolfijnen spotten in de wateren rondom Flores.

Dag 9. Sao Miguel
Je levert je huurauto op de luchthaven van Flores in, waarna je naar het laatste eiland van deze fly-drive vliegt. Op de luchthaven van Sao Miguel staat weer een huurauto voor je klaar, waarmee je naar het hotel voor de laatste 6 overnachtingen rijdt.

Dag 10 t/m 14. Sao Miguel
Ruim genoeg de tijd om Sao Miguel helemaal te ontdekken! Absolute toppers op dit grootste eiland zijn de Caldeira das Sete Cidades, de Furnas-vallei en het Lagao do Fogo. Maar op je ontdekkingstochten zul je ongetwijfeld nog veel meer moois passeren! Neem je verrekijker mee, want de vergezichten over het eiland en de machtige Atlantische Oceaan zijn fantastisch!

Dag 15. Ponta Delgada-Amsterdam
Op de luchthaven lever je je huurauto weer in. Aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs