{{ vm.imageAlt }}

4 mooiste eilanden in 15 dagen

Vrijblijvend reisadvies?
Vraag nu aan!
15 dagen vanaf € 1.480,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • overtochten
  • verblijf
  • dag 1 en 2 transfers
  • walvisexcursie op Pico

Highlights van deze reis:

  • In 15 dagen de vier mooiste eilanden van de Azoren ontdekken

Bekijk hier de Reisdetails

4 mooiste eilanden in 15 dagen

In 15 dagen bezoek je 4 prachtige eilanden waaronder misschien wel het mooiste eiland van de Azoren ; Flores. De reis begint en eindigt op het grootste eiland Sao Miguel. 

Tap Air Portugal vliegt meerdere dagen per week naar Sao Miguel via Lissabon.

Programma

Dag 1: Amsterdam - Sao Miguel
Vlucht vanaf Amsterdam naar Sao Miguel. Bij aankomst op Sao Miguel ga je per transfer naar Hotel Vila Nova ***
Comfortabel hotel op loopafstand van de haven van Ponta Delgada, de hoofdstad van Sao Miguel. Ponta Delgada ligt aan een mooie baai en is een gezellige stad met talloze restaurantjes en winkels.

Dag 2: Sao Miguel - Pico
Binnenlandse vlucht naar Pico
Na een vroeg ontbijt word je opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Sao Miguel vanwaar je naar het twee-na grootste eiland Pico vliegt. Bij aankomst op de luchthaven van Pico kun je er voor kiezen om of per transfer naar de accommodatie te worden gebracht of per huurauto zelf te rijden naar Hotel Bela Vista. Je verblijft 4 nachten in dit complex met appartementen en hotel kamers, op slechts enkele minuten van de kust. Gemoedelijk hotel met een vriendelijke eigenaar.

Dag 3: Pico
Na een goed ontbijt wandel je naar de haven van Lajes do Pico van waar je in een groepje op een een circa 6 meter lange rubberboot de zee op zult gaan. Je gaat naar het gebied waar walvissen en dolfijnen zich regelmatig ophouden. Duur van de tocht: ca. 3 uur. Uit ervaringscijfers blijkt dat bij meer dan 95% van de uitgevoerde tochten daadwerkelijk walvissen werden gezien. Gedurende, of voor, de tocht wordt er tevens een uitleg gegeven door zeebiologen welke verschillende soorten er gespot kunnen worden.

Dag 4 / 5: Pico
Pico heeft een oppervlakte van 447 km² en ongeveer 15.000 inwoners. Hoofdstad hier is Madalena waar je ook de meeste restaurantjes en winkels zult vinden. Het eiland wordt natuurlijk gekenmerkt door de 2.351 meter hoge vulkaan. Het hoogste punt van Portugal. De grijze kegelvorm die boven de wolken uitsteekt zorgt er dan ook voor dat Pico het ‘grijze eiland ’wordt genoemd. Je kunt deze prachtige vulkaan beklimmen met of zonder gids. Pico is naast de vulkaan ook bekend om haar bijzondere wijngaarden welke dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Enkele andere punten die dit eiland meer dan een bezoek waard maken zijn: Het walvisvaardermuseum; hier vind je alles op het gebied van de geschiedenis van walvisvaart. De kust van Pico is een opslagplaats van vulkanische activiteit. Een deel van de uitgestrekte stukken van de kust zijn bewerkt door de natuur, zoals de kop van de hond, de zwarte rots gebeeldhouwd door de kracht van de wind en het water. De “Arcos do Cachorro” ; vrij vertaald de bogen van het hondje. Deze vreemde rotsformatie lijkt op de kop van een hond en is dan ook hiernaar vernoemd.

Dag 6: Pico - Faial
Bootovertocht naar Faial
Meerdere malen per dag vaart de boot in circa 30 minuten naar Faial.
Indien je voor de huurauto gekozen heeft rijd je zelf naar Madalena om de auto in te leveren en  de boot naar Faial te nemen. Heb je geen huurauto dan word je bij hotel Bela Vista opgehaald en naar de haven gebracht. Op Faial heb je wederom de keuze voor autohuur of transfer naar de accommodatie Quinta das Buganvilias *** Dit originele complex bestaat uit 3 gebouwen, waarin zich 8 kamers en appartementen bevinden.

Dag 7: Faial
Horta is gelegen op het "Blauwe Eiland" Faial en is de hoofdstad van dit prachtige eiland. Deze stad is bekend vanwege de haven, de aanlegplaats voor vele zeilers en jachten die de Atlantische oceaan oversteken. Er stoppen jaarlijks meer dan 1.300 jachten! Vele vertrekkende zeilers laten een muurschildering achter welke de moeite waard zijn te gaan bekijken.
Uiteraard is ook het legendarische zeilers café “Peter Sport” en zijn verschillende musea een bezoekje waard. Een wandeling maken op de resten van de vulkaan Capelinhos en de vuurtoren beklimmen voor een fantastisch uitzicht moet je ook zeker niet achterwege laten.

Dag 8: Faial - Flores
Vandaag vlieg je naar Flores
Na aankomst op de luchthaven van Flores word je waarschijnlijk betoverd door de schoonheid van dit prachtige eiland! Je verblijft op dit schitterende eiland voor 3 nachten in een bijzondere accommodatie Aldeia da Cuada ***. Deze traditionele stenen cottages zijn schitterend gelegen in het dorp Cuada en bestaan uit 14 vakantiehuisjes, die ingericht zijn volgens de oude stijl van het eiland, maar wel voldoen aan de eisen van de tegenwoordige gast. Wederom aan jou de keus of je een transfer of autohuur wenst.

Dag 9 / 10: Flores
De komende dagen kun je prachtige wandelingen maken op het “ roze eiland”, genieten van de geweldige uitzichtpunten , watervallen en maar liefst 7 kratermeren!

Het eiland Flores is 16.5 km lang en meet 11,5 km als maximale breedte, wat zich vertaalt in een oppervlakte van 143,11 km2. Het eiland telt ongeveer 4100 inwoners. Samen met het eiland Corvo, vormt het de westerse groep van de Azoren archipel. Hoofdstad van het eiland heet Santa Cruz en kent enkele restaurantjes en winkeltjes. Dit eiland kenmerkt zich ook door het intense groen van het Laurisilva bos. De weelderige vegetatie en bloemen (hortensia’s en Azalea’s) op de hellingen zijn de natuurlijke kader van het eiland en zorgen voor prachtige kleuren combinaties. Enkele andere hoogtepunten op dit eiland zijn: Fajazinha – een karakteristiek dorpje aan zee met pittoresk ruines van watermolens.  De grotten van Enxaréus – grote grotten van meer dan 50 meter lang en 25 meter breed. De 7 meren in het centrum van het eiland bieden een uniek landschap, met name “Lagoa Funda”.

Dag 11: Flores - Sao Miguel
Binnenlandse vlucht van Flores naar Sao Miguel
Na het ontbijt verlaat je, waarschijnlijk met pijn in je hart, het prachtige eiland Flores voor de vlucht naar Sao Miguel.
Bij aankomst op de luchthaven van Sao Miguel kun je er voor kiezen om of per transfer naar de accommodatie te worden gebracht of per huurauto zelf te rijden. Wegens de grootte van het eiland wordt autohuur aanbevolen. Je verblijft 4 nachten in Quinta dos Curubas *** Bungalows Quinta dos Curubas zijn rustig gelegen, midden in de prachtige natuur van het grootste eiland Sao Miguel. De bungalow huizen zijn gebouwd van dennenhout beschikt over uitstekende thermische en akoestische isolatie. Met uitzicht op de zee en omgeven door groen, is het de ideale plek voor ontspanning.

Dag 12 / 13 / 14: Sao Miguel
De komende dagen kun je genieten van wat Sao Miguel je te bieden heeft.
Sao Miguel wordt ook wel het ‘groene eiland’ genoemd vanwege zijn bossen en zijn grazige weiden. Het is zeer vruchtbaar; zo wordt er thee, tabak en ananas verbouwd. São Miguel heeft een gevarieerd landschap met o.a. 3 zoetwatermeren genesteld in kratermeren, hete bronnen en watervallen. Het meest iconische meer ligt nabij Sete Cidades. Deze plek zit vol met legendes en mythen en verdient het om bekeken te worden vanaf het uitzicht punt Vista do Rei. Vanaf daar ziet men twee aparte meren, een groene en een blauwe. Lagoa do Fogo heeft een wilder karakter. Een ander groot meer, omgeven door extravagant, weelderige vegetatie onderscheidt zich in de vallei van Furnas, “ Vale Formoso “(mooie vallei). De natuurlijke warm water zwembaden zijn ook één van de meest aantrekkelijke kenmerken die São Miguel te bieden heeft. Ze hebben verschillende formaten. Ze zijn spectaculair bij Caldeira Velha en indrukwekkend in het Terra Nostra Park, een meer met bruin water gelegen in een weelderige botanische tuin. In het plaatsje Furnas kun je de typische portugese stoofschotel “Cozido” nuttigen. Uniek in Europa zijn de thee-plantages van Gorreana en Porto Formoso. Op het eiland worden exotische vruchten zoals ananas, guave en passie vruchten gekweekt die worden gegeten of gebruikt worden om likeuren te maken.

Tip: Beleef een unieke ervaring en ga zwemmen met dolfijnen! Niet in een bassin of afgezet gebied maar in hun eigen leefomgeving! 

Dag 15: Sao Miguel - Amsterdam
Vlucht Sao Miguel naar Amsterdam
Helaas de laatste dag…
Na het ontbijt op eigen gelegenheid met uw huurauto naar de luchthaven of als u geen auto heeft per transfer
voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Offerte of meer informatie?
Neem contact met ons op en vraag naar een vrijblijvende offerte voor deze reis. Of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!

Blogs