{{ vm.imageAlt }}

Treasures of Oregon and Washington State

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
17 dagen vanaf € 1.901,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Seattle
 • Autorondreis volgens programma
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Autohuur niet inbegrepen

Highlights van deze reis:

 • Spectaculaire bergen
 • Pittoreske steden
 • Oregon & Washington State
 • Seattle
 • Portland
 • Mount Vernon
 • Olympic Mountains
 • Crater Lake NP

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Amsterdam – Seattle
Seattle, omringd door water en spectaculair gelegen tussen de Olympic Mountains en de Cascade Mountains, is een stad van contrasten. De volgende dag kun je de ouderwetse gezelligheid van Pike Place Market ontdekken en genieten van het panoramische uitzicht over de stad vanuit de Space Needle. Ook kun je de skyline van de stad bekijken vanaf het water, tijdens een boottocht op Puget Sound. Heb je inspiratie om een enigszins bizarre toeristische attractie te zien, bezoek dan de 'kauwgommuur' in de Pike Place Market. In 1990 begonnen verveelde mensen die in de rij stonden te wachten voor een theater kauwgom op de muur te plakken. De muur is uitgegroeid tot een heuse toeristische attractie.

Dag 3: Seattle – Mount Vernon (98 km)
Je rijdt richting het pioniersstadje Mount Vernon, waar rij je overnacht. Vanuit Mount Vernon kun je de prachtige route naar North Cascades National Park volgen, een gebied met ruige bergtoppen en smaragdgroene meren dat je niet snel zult vergeten. Je kunt kiezen voor een ferry-overtocht naar de San Juan eilanden en op zoek gaan naar walvissen. Deze archipel ligt op de grens van de USA en de Canadese provincie British Columbia. Het is een mooi gebied om te zeekajakken of orka’s te spotten. De beste periode om deze machtige dieren te zien, is eind april tot en met begin oktober, met de grootste kansen op waarneming van medio mei tot medio augustus.

Dag 4 en 5: Mount Vernon – Quinault (144 km)
Vanuit Mount Vernon kun je de ferry-overtocht maken naar de rustige plaats Port Townsend. Je rijdt vervolgens verder naar Port Angeles en verblijft twee nachten in of nabij Olympic National Park. Het nationale park ligt in de Olympic Mountains en is onderdeel van een reeks bergketens nabij de kust, die samen de Coast Ranges worden genoemd. Hier tref je regenwouden en rivierdalen met een jungle-achtige uitstraling door de uitzonderlijk mooie plantengroei. De volgende dag kun je volop genieten van het park.

Dag 6: Quinault – Federal Way (187 km)
Vandaag gaat je route langs de Hood Canal fjord richting het stadje Puyallup aan de Oregon Trail, waar je je in de pionierstijd waant. De Oregon Trail is een meer dan 3400 km lange route die over land door de Verenigde Staten loopt van Missouri tot aan de grens tussen Washington en Oregon. De route werd vooral in de 19e eeuw gebruikt door pioniers die in het westen van de Verenigde Staten een nieuw leven wilden opbouwen. Als achtergrond zie je Mount Rainier, het hoogste punt in de Cascade Range, de bergketen die zich uitstrekt van het noorden van Californië tot in Canada. Je overnacht nabij Federal Way.

Dag 7: Federal Way – Mount Rainier NP – Yakima (240 km)
Je rijdt vandaag de natuur tegemoet: Mount Rainier National Park is rijk aan weelderige bossen, gletsjers, bergmeren, rivieren en watervallen. In dit park ligt de 4392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Er leven ongeveer 50 soorten inheemse zoogdieren waaronder elanden, zwarte beren, coyotes en rode lynxen. In afgelegen gebieden komt zelfs de poema voor. Je kunt stoppen in Longmire, voor een wandeling langs de Trail of the Shadows om dit gebied van dichtbij te bewonderen. De route gaat verder naar Yakima, waar je logeert.

Dag 8: Yakima – Toppenish – The Dalles (198 km)
Je reis gaat richting Toppenish, dat bekend staat om de muurschilderingen die je op veel van de gebouwen kunt terugvinden. Je overnacht in het vriendelijke plaatsje The Dalles in de staat Oregon, gelegen aan de monding van Hood River.

Dag 9: The Dalles – Bend (228 km)
De dag start met de oude inheemse route naar Mount Hood. Deze route werd later door de pioniers gebruikt. Onderweg kun je stoppen bij Timberline Lodge, waar je kunt genieten van de streekgerechten en het fraaie uitzicht. Je rijdt verder naar Bend, waar je een nacht verblijft. Bend is een goede uitvalsbasis voor buitenactiviteiten in de omgeving. Zo kun je in de omliggende natuur mountainbiken, wandelen, raften, bergbeklimmen en golf spelen. Je kunt de natuur in trekken of de sfeer van de stad proeven. Wandel naar Pilot Butte of rij naar Newberry National Volcanic Monument, een mooi natuurgebied rond de Newberry vulkaan.

Dag 10: Bend – Medford (293 km)
De route van vandaag neemt je mee langs Crater Lake National Park, gevormd rondom het diepste meer in de Verenigde Staten, bekend door de uniek blauwe kleur. Dit kratermeer is ongeveer 7700 jaar geleden ontstaan bij een zeer zware vulkaanuitbarsting. De enorme krater heeft een diameter van ca. 10 km. Met een diepte van bijna 650 meter is Crater Lake het diepste meer van Amerika. Het gelijknamige nationale park wordt bedekt door oerbos, dat voornamelijk uit coniferen bestaat. In het park leven meer dan 50 soorten zoogdieren en 150 vogelsoorten. De zwarte beer, coyote en rode vos komen hier voor. Overnachting in Medford.

Dag 11: Medford – Coos Bay (379 km)
Je verlaat Medford en rijdt richting Coos Bay, waar je overnacht. Verderop in Florence kun je zich in de charmante Old Town vermaken of tijdens een boottocht walvissen gaan bekijken.

Dag 12: Coos Bay – Newport (158 km)
Vandaag volg je een prachtige route langs de kust, met schilderachtige vuurtorens op de uit zee oprijzende rotsen. In het sfeervolle havenstadje Newport word je verwelkomd door een combinatie van kleuren, geuren en zeevogels. Proef de rijke streekkeuken en geniet van een avond aan de oceaan.

Dag 13 en 14: Newport – Portland (211 km)
Je bestemming vandaag is Portland, een inspirerende havenstad met een ontspannen sfeer. Het klimaat in Portland wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en natte maar milde winters. Een ideaal klimaat om rozen te kweken; Portland staat dan ook al meer dan een eeuw bekend als de ‘City of Roses’. Geniet van de vele gezellige winkels en de smakelijke streekgerechten. Een andere bijnaam voor de stad is ook wel ‘Beervana’ vanwege de 52 microbrouwerijen…proost! Maak ook voldoende tijd vrij om te winkelen aangezien in Oregon geen extra belasting wordt geheven op aankopen, wat ongebruikelijk is voor een Amerikaanse staat.

Dag 15: Portland – Seattle (270 km)
Vanuit Portland rij je vandaag naar de omgeving van Seattle, waar je overnacht.

Dag 16: Seattle – Amsterdam
Na een laatste ochtend in het moderne en tegelijkertijd nostalgische Seattle rij je naar de luchthaven, waar je de auto inlevert. Vervolgens check je in voor je vlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs