{{ vm.imageAlt }}

Nationale Parken in West-USA

Vrijblijvend reisadvies?
Vraag nu aan!
19 dagen vanaf € 3.539,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Salt Lake City v.v.
 • Rondreis per airconditioned bus
 • Overnachtingen in driesterrenhotels
 • Entreegelden nationale parken
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Excursies

Highlights van deze reis:

 • Bryce Canyon
 • Yellowstone
 • Glacier National Park
 • Portland
 • Perfect voor natuurliefhebbers
 • Kust van Oregon

Bekijk hier de Reisdetails

Salt Lake City
De stad van de Mormonen, maar ook bekend van de Olympische Winterspelen in 2002. We worden opgewacht door onze reisleider en reizen per bus naar ons comfortabele hotel in het centrum. De stad is omgeven door The Great Salt Lake en de besneeuwde pieken van het Wasatch gebergte. We bezoeken Temple Square, het symbolische hart van de Mormoonse religie met de imposante 19de eeuwse Mormon Temple.

Salt Lake City - Boise
We bezoeken de Niagara Watervallen van het westen, de Shoshone Falls. Eén van de grootste watervallen van Amerika van bijna 65 meter hoog.

Boise - Bend
We reizen verder naar het prachtige Oregon waar we laat in de middag aankomen in het plaatsje Bend, omgeven door de besneeuwde toppen van de Cascade en de Maury bergen.

Bend - Crater Lake - Coos Bay
Het hoogtepunt is het schitterende Crater Lake National Park. Door de overdaad aan regen en sneeuw, is dit het diepste meer van de Verenigde Staten geworden, met een diepte van 594 meter. De diepblauwe kleur van het meer maakt het bijzonder fotogeniek. We reizen verder naar Coos Bay, gelegen aan de beroemde Highway no. 1 tussen San Francisco en Seattle aan de ruige kust van Oregon.

Coos Bay - Kust van Oregon - Portland
Via de ruige kust van Oregon reis je verder noordwaarts. De route is prachtig en je reist via het langste duingebied van de Verenigde Staten. We reizen verder naar de leuke stad Portland. Portland heeft meer brouwerijen en parkgebieden dan elke andere stad in Amerika.

Portland
We beginnen met een stadstour waarbij we kennismaken met veel hoogtepunten zoals het centraalgelegen Pioneer Courthouse Plein, het prachtige renaissance-stijl woonhuis Pittock Mansion en de beroemde rozentuin in Washington Park. Ook bewonderen we de watervallen van de Columbia River Gorge. De Colombia River is de tweede langste rivier van Noord-Amerika, die van de staat British Columbia in Canada tot aan de staat Oregon in Amerika loopt. 's Middags vrije tijd om de leuke stad Portland te verkennen. 

Portland - Spokane
We vervolgen de route langs de Columbia River Gorge en komen langs Hood River, één van de beste surfspots ter wereld. We stoppen in The Dalles, een historisch en pittoresk pioniersstadje. In de staat Washington zien we vooral fruitboerderijen en we bezoeken het Northwest Museum of Arts & Cultures. Dit museum heeft een fantastische collectie van kunst en voorwerpen uit de Amerikaanse geschiedenis, maar ook uit het heden.

Spokane - Whitefish
Via Coeur d'Alene, een gebied met tientallen meren daterend uit de ijstijd, bereiken we de staat Montana. We reizen langs het Flathead Meer, een gigantisch zoetwatermeer en de levendige stad Kalispell. We overnachten in Whitefish, gelegen aan de voet van Big Mountain en vlakbij de Canadese grens en het beroemde Glacier National Park.

Glacier National Park
Het landschap en wildleven in het Glacier National Park zijn verbluffend. Het door gletsjers uitgesleten landschap heeft weelderige graslanden, kristalheldere rivieren, indrukwekkende watervallen, dramatische bergtoppen en rotswanden opgeleverd. Het is een unieke plek op de wereld, die nergens anders mee te vergelijken is.    

Whitefish - Yellowstone
Via het Mijnbouwmuseum in Butte, reizen we verder naar West Yellowstone. Onze uitvalsbasis voor de komende twee dagen voor een bezoek aan het Yellowstone National Park. Dit park kent de grootste concentratie geothermische activiteiten ter wereld. Ook heeft het park een rijk dierenleven met enorme kuddes bizons, wolven, herten en beren.

Yellowstone
We vergapen ons aan de Old Faithful, de beroemdste geiser van Yellowstone. Van de vele geisers is deze het meest actief; circa elke 1,5 uur blaast deze geiser hete damp in de lucht. Een uitbarsting kan tienduizenden liters kokend water omhoog spuiten. Verder bezichtigen we de indrukwekkende Grand Canyon met schitterend uitzicht op watervallen en de heetste en 's wereld's hoogst dampende geiser, de Norris Geyser.

Yellowstone - Grand Teton - Jackson Hole
Verder naar het volgende natuurlijke hoogtepunt van deze reis: het Grand Teton National Park, een ongekend mooi park met prachtige berglandschappen, dat wordt gekenmerkt door de 4.000 meter hoge Grand Teton piek. We overnachten in de vallei van Jackson Hole, een leuk toeristisch dorpje.

Jackson Hole - Vernal
We reizen terug naar de staat Utah, waar de reis ook is begonnen. We brengen een bezoek aan het Utah Field House, dit museum herbergt onder andere replica's van fossielen en prehistorische dieren zoals dinosaurussen.

Vernal - Dinosaur National Monument - Moab
We bezoeken het Dinosaur National Monument, waar de overblijfselen van deze kolossale dieren nog zichtbaar in de rotsen zijn. We reizen verder naar Canyonlands en Arches National National Park. In het Arches National Park staat je de grootste verzameling bogen ter wereld te wachten (meer dan 2.000 zandstenen bogen!). We stoppen bij een uitzichtpunt welke je de beroemde Delicate Arch laat zien, een natuurlijk amfitheater omringend door een berglandschap.

Moab - Monument Valley - Page
Na een lange rit worden we beloond met Monument Valley. De beroemde rode zandsteenrotsen en tafelbergen omringd door een woestijnlandschap is misschien wel het meest gebruikte decor voor Westernfilms. Optioneel kun je een tour met een Navajo Indiaan maken die je dichterbij de prachtige rotsformaties brengt en je de verborgen wonderen toont.

Page - Zion - Bryce Canyon
Op weg naar Bryce reizen we via het schitterende Lake Powell en stoppen we bij het Zion National Park, een imponerende roodkleurige zandstenen kloof. Vervolgens brengen we een bezoek aan Bryce Canyon, ongetwijfeld een hoogtepunt van onze rondreis. De amfitheaters met z'n kleurige rotsformaties (ook wel hoodoos genoemd) lijken continu te veranderen en zullen je voorstelling te boven gaan. Er rijden shuttlebussen naar diverse uitkijkpunten en  je kunt een wandeling maken tussen deze wonderlijke creaties, pas dan zie je de grootsheid van de natuur!

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons een geheel vrijblijvend reisvoorstel op maat voor je maken.

Jouw voordelen:

 • vrijblijvend
 • binnen 48 uur een reactie
 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat

Blogs