Om u een goede website ervaring te bieden, of u buiten onze eigen website relevante aanbiedingen te kunnen doen, maken wij gebruik van cookies. Meer informatie of deze cookies niet accepteren klik hier.

Service & Vragen

Reisdocumenten en gezondheid

Heeft u een visum of inentingen nodig?

Voor sommige landen heeft u een visum en/of inentingen nodig. Ook dient u op sommige bestemmingen in het bezit te zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn. Wij verwijzen u voor informatie over inentingen naar de website www.lcr.nl en voor grensdocumenten naar de website www.cibt.nl. VakantieXperts zal u daarnaast op uw bevestiging hierover adviseren. Het is echter aan te bevelen de informatie kort voor vertrek te checken op eventuele wijzigingen.

Wanneer volstaat een identiteitsbewijs en wanneer dient u in het bezit te zijn van een paspoort?

De Nederlandse identiteitskaart is bruikbaar in de volgende landen *:

Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.

In de overige landen dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd, evenmin als een rijbewijs. Dit is namelijk geen officieel identiteitsbewijs. Houdt u er rekening mee dat uw paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land.

* De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. VakantieXperts kan niet voor bovenstaande informatie aansprakelijk worden gesteld.

Wij adviseren u de informatie kort voor vertrek op wijzigingen te controleren. Kijk hiervoor op www.cibt.nl


KeepAlive