Om u een goede website ervaring te bieden, of u buiten onze eigen website relevante aanbiedingen te kunnen doen, maken wij gebruik van cookies. Meer informatie of deze cookies niet accepteren klik hier.

Oman, sfeerbeeld

Oman - land van mysteries en ruige natuur

In Zuidoost-Arabië bevindt zich een veelzijdig en mysterieus cultuur- en natuurparadijs. Oman is het land van de rijke Arabische geschiedenis, de imposante zandduinen van Wahiba Sands, de ruige bergtoppen, vele forten en kastelen en de heel gastvrije bevolking.

Oman, woestijn   

Reistijd en weer Oman

Vanaf Amsterdam vlieg je in 8-10 uur (afhankelijk van de overstap) naar Muscat, de hoofdstad die toegang geeft tot het 309.501 km2 grote Oman. Hoewel meer dan 7 keer keer zo groot als Nederland, heeft Oman slechts 3 miljoen inwoners.
De grote diversiteit aan landschappen zorgt voor verschillende klimaten. De beste reistijd is van oktober tot en met april, omdat de temperatuur dan tussen de 25 en 35 graden ligt. ‘s Zomers kan de temperatuur in sommige gebieden tot 40 of zelfs 50 graden oplopen.
Naast Arabisch wordt in Oman ook Engels en in hotels vaak Frans en Duits gesproken. De grootste religie in Oman is de Islam en het overgrote deel van de bevolking is Moslim.

   

Muscat

Waarschijnlijk begint je reis door Oman in Muscat, de hoofdstad van Oman. In deze bijzondere stad zijn vrijwel alle gebouwen wit van kleur, wat zorgt voor een mystieke sfeer. Bezoek hier de gigantische Sultan Qaboes Moskee, de grootste moskee van Oman. Het complex heeft een oppervlakte van 40.000 m². Je zal versteld staan van de magische combinatie van wit marmer, Arabische kleuren en sierlijke Arabische vormen. En dan die 14 meter hoge kroonluchter met 1.100 lampjes … Alsof je een sprookje binnenstapt, zo mooi is deze moskee. Een sprookje voor iedereen, want zowel moslims als niet-moslims mogen naar binnen.

Sultan Qaboos moskee, Oman   

Traditionele boten

Bezoek ook het historische kustplaatsje Sur. In de Dhow werf zie je met eigen ogen hoe de traditionele vissersboten gebouwd worden, die al eeuwen geleden werden gebruikt voor handel overzee. De bouw van één boot duurt twee jaar.

Sur, Oman    

Duinen en stranden van Oman

Ten zuiden van Muscat bevinden zich de Wahiba Sands duinen. Dit enorme duinlandschap is alleen te bereiken per 4WD: de rit ernaartoe is al een avontuur op zich! Het schitterende uitzicht bij zonsondergang vanaf de top van de oranje duinen zal je nog lang na je bezoek aan Oman blijven herinneren. Het kleurenpalet dat de ondergaande zon vormt op de duinen, is sensationeel.

Wahiba Sands, Oman
Oman ligt voor de helft aan zee, waardoor het land een gigantische kustlijn van 3.165 km heeft. Tussen indrukwekkende rotsformaties liggen zowel privéstranden van luxueuze resorts als openbare stranden die veel door de locals bezocht worden.

 

Zeeschildpadden

Ras Al Jinz ligt 50 kilometer ten oosten van Sur en is must-see bij een bezoek aan Oman. Verschillende zeeschildpadden trekken hierheen en graven diepe nesten voor het leggen van eieren. Er worden excursies aangeboden om de schildpadden met eigen ogen te zien. Wanneer je diep in de nacht vertrekt, zie je naast dit bijzondere tafereel ook de prachtige zonsopgang die de rotsen weer langzaam een rode gloed geeft en de zee een helderblauwe kleur.

Grand Canyon en Noorse Fjorden

De kustlijn wordt aan het noorden gedomineerd door de ruige bergtoppen van het Hajjar gebergte. Vooral het noordelijkste punt van de kustlijn bij het schiereiland Musandam is adembenemend mooi. Dit stukje natuurschoon wordt ook wel het Noorwegen van Arabië genoemd door de fjorden en steile bergen die uit de helderblauwe zee oprijzen.
 

Schiereiland Musandam, Oman


Verder landinwaarts wordt het Hajjar gebergte alleen maar ruiger. Niet voor niks wordt de ‘Wadi an Nahkur’ de Grand Canyon van Oman genoemd. Vanaf de plateaus heb je een onvergetelijk uitzicht over het rotslandschap. De gloed van de zon veroorzaakt een prachtige combinatie van gele, oranje, rode en grijze tinten op de bergen.

Ook naar Oman?

Kom eens langs bij één van onze reisbureaus en vraag onze reisadviseurs naar de magische mogelijkheden.

 

 

Vul uw gegevens in en vraag meer informatie aan:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
versturen
KeepAlive